مقالات

Dual Stream در دوربین مدار بسته چیست؟

همان طور که در مطالب قبلی توضیح دادیم دوربین های مدار بسته امکانات و ویژگی های زیادی دارند. کاربران باید با توجه به این ویژگی ها یک دوربین مناسب برای خود انتخاب کنند. ویژگی دیگری که در این مطلب به شما معرفی می کنیم Dual Stream در دوربین مدار بسته است. قابلیت دوال استریم، شما را قادر می سازد تا از دو استریم مختلف در دوربین IP بهره مند شوید. یک استریم شامل ضبط با کیفیت بالا است که برای دیدن جزئیات به آن می توانید مراجعه کنید. از استریم دیگر می توانید برای نمایش زنده با وضوح پایین تری برخوردار شوید که این امکان را برای نظارت شما فراهم می کند تا از راه دور، دوربین های بیشتری را در حالی که از پهنای باند و CPU کمتری استفاده می شود، نظارت کنید.

بیشتر دوربین های IP از قابلیت دوال استریم پشتیبانی می کنند. این بدین معنی است که همزمان یک استریم با وضوح بالاتر و پایین تر در دسترس است و برای این کار، نرم افزار های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال، نرم افزار FortiCentral به شما این امکان را می دهد تا وضوح پایین یا بالاتر را برای اهداف نظارت انتخاب کنید.

Dual Stream در دوربین مدار بسته چیست؟

در یک سیستم دوربین مدار بسته، سیگنال های صوتی و تصویری آنالوگ، تصویربرداری، ضبط و رمزگذاری شده و به سیگنال های صوتی و تصویری دیجیتال برای انتقال در شبکه تبدیل می شوند که به آن ها استریم گفته می شود. Dual Stream در دوربین مدار بسته به این معنی است که دو نوع استریم موجود است. این قابلیت به شما امکان می دهد که از دو استریم مختلف دوربین IP، NVR یا DVR بهره مند شوید. یکی از استریم ها می تواند فیلم با کیفیت بالا ضبط کرده و استریم دیگر می تواند پخش زنده با وضوح پایین تر تولید کند.

البته شما اگر دوربین مدار بسته تان را بخواهید در گوشی همراه خود مشاهده کنید اگر اینترنت کند باشد تصویر با کیفیت پایین و به صورت روان پخش می شود و اگر اینترنت پرسرعت باشد، استریم اصلی وارد عمل شده و فیلم با کیفیت HD خواهد بود. دوال استریم به شما امکان می دهد دو استریم را از یک دوربین آنالوگ یا IP با رزولوشن های مختلف دریافت و نگهداری کنید. استریم اصلی یک استریم با وضوح بالا است در حالی که استریم فرعی معمولاً یک استریم با وضوح پایین است.

استریم اصلی و استریم فرعی تنظیماتی هستند که هنگام تنظیم ضبط دوربین مداربسته مشاهده می کنید. شاید فکر کرده باشید که این تنظیمات و معنی آن ها چیست. این تنظیمات برای مشاهده DVR تان از طریق WAN، LAN یا اینترنت استفاده می شود. شما می توانید بین دو تنظیم موجود حتی انتخاب نیز داشته باشید. برای درک بهتر هر دو تنظیمات، خواندن ادامه مطلب را به شما توصیه می کنیم.

 

 

استریم اصلی

استریم اصلی، استریم اولیه است که تأثیر خود را روی داده های ضبط شده هارد دیسک گذاشته و به طور مستقیم بر کیفیت ضبط تأثیر می گذارد. استریم اصلی نشان دهنده کیفیت و اندازه تصویر بوده و جنبه دیگر آن، نرخ فریم یا همان FPS است که نشان دهنده تعداد فریم های ضبط شده در هر ثانیه است. نرخ فریم بالاتر موجب می شود تجربه مشاهده روان تری برای شما ایجاد شده همچنین به ویدیویی با کیفیت بالاتر تبدیل می شود. ۲۵FPS معیار اندازه گیری نرخ فریم استاندارد برای دستیابی به تصویری روان در زمان واقعی است. بنابراین هر رقم بالاتر از آن به کیفیت بهتر فیلم منجر می شود. با این حال، کیفیت بالا قیمت بالاتری نیز دارد در ضمن، پخش استریمی با چنین کیفیت بالا فضای بیشتری را در هارد دیسک اشغال می کند.

همچنین وقتی یک پخش مستقیم را تماشا می کنید به طور مستقیم روی پهنای باند اینترنت شما تأثیر می گذارد. این کار موجب می شود در هنگام استفاده از کیفیت بالاتر، با سرعت اینترنت محدود، تصویرمورد نظرتان آسیب ببیند. بنابراین، اگر به زمان ضبط بیشتری نیاز دارید، باید تنظیمات استریم اصلی را کاهش دهید.

استریم فرعی

از طرف دیگر، استریم فرعی یک کدک ثانویه است که در کنار استریم اصلی جریان دارد. هدف Substream یا استریم فرعی این است که پهنای باند خروجی را بدون ایجاد خطر در کیفیت ضبط مستقیم فیلم محدود کند. معمولاً برنامه های استریمینگ گوشی هوشمند را وقتی مشاهده می کنید که از استریم فرعی برای پخش مستقیم استفاده می شود. با این حال، برنامه های تلفن های هوشمند به شما امکان می دهند که در صورت تمایل به استریم اصلی نیز روی بیاورید. کاربرانی که پهنای باند اینترنت کمتری دارند بیشترین بهره را از استفاده از استریم فرعی می برند.

 

 

مزایای Dual Stream در دوربین مدار بسته

مزیت اصلی دوال استریم این است که بار CPU را در سرور در حال اجرا کاهش می دهد. با فعال سازی دوال استریم، شما می توانید تعداد دوربین ها را در هر سرور افزایش داده و نیازی به ارتقا سخت افزاری نخواهید داشت. بنابراین در وقت و هزینه تان صرفه جویی می شود. یکی از نکات جالب در مورد دوال استریم در این است که از همه دوربین ها اعم از آنالوگ و IP پشتیبانی می کند. بسیاری از دوربین ها با مدل های گوناگون، مجهز به پردازنده دوال استریم داخلی (آنبورد) هستند.

پیکربندی استریم

پیش از این، یک سیستم نظارت خط معمولی که دارای ۱۶ دوربین IP با وضوح ۲MP بود، به پردازنده مرکزی Intel Core i7-4930K و ایستگاه نظارت از راه دور با Intel Core i7-3770 نیاز داشت که این تنظیم معمولاً به ۱۲ فریم در ثانیه محدود می شد. با فعال کردن دوال استریم، شما قادر به پردازش کافی ۱۶ دوربین با وضوح ۲MP تنها با استفاده از Intel Core i3-3240 و یک ایستگاه کاری از راه دور با مشخصات مشابه خواهید بود. نه تنها نیاز CPU به شدت کاهش می یابد، بلکه شما اکنون می توانید این پیکربندی را با ۲۵FPS پایدار نیز اجرا کنید.

دوال استریم همچنین می تواند پهنای باند شبکه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. در حالت فوق، سرعت بارگیری قبل از استفاده از دوال استریم و ۲۰ مگابایت در ثانیه بود که بعد از آن، حدود ۹۰ مگابایت در ثانیه شد. بایگانی ویدئو همچنان در استریم اصلی انجام می شود تا از نظر افت کیفیت تصویر به مشکل بر نخورید.

 

 

Dual Stream در دوربین مدار بسته چگونه کار می کند؟

هنگام مشاهده چندین دوربین روی صفحه، با کوچک شدن هر دوربین، نیاز به وضوح بالا کاهش می یابد. بنابراین، به صورت خودکار استریم فرعی برای همه دوربین ها به کار افتاده و نمایش تصویر با کیفیت استریم فرعی انجام شده و با این کار پهنای باند شبکه و مصرف CPU در سرور بسیار کاهش می یابد. البته ضبط و بایگانی تحت تأثیر قرار نمی گیرد، زیرا استریم اصلی با وضوح بالا در سرور ضبط می گردد. وقتی کاربر یک دوربین را به حالت مشاهده صفحه کامل تغییر می دهد، استریم اصلی وارد عمل شده و تصویر با وضوح بالا در مانیتور پخش می شود. کافی است روی دوربین در قسمت مشاهده تصاویر، دوبار کلیک کنید تا به حالت تمام صفحه بروید.

نحوه تنظیم Dual Stream در دوربین مدار بسته

برای فعال کردن دوال استریم، تنظیمات را باز کرده و دوربین مورد نظر را انتخاب کنید. کادر “sub-stream” را علامت بزنید. بعد، روی “Connection Settings” کلیک کنید و نوع دلخواه استریم را از فهرست انتخاب کنید. گزینه ها شامل خودکار، RTSP و کدگذاری هستند. پس از پیکربندی تنظیمات دوربین، به پنجره اصلی برگردید، روی دوربین کلیک راست کرده و “Enable sub-stream” را انتخاب کنید تا استریم فرعی فعال شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *