مقالات

چه تفاوت هایی BLC ، HLC و WDR در دوربین مداربسته دارند؟

قابلیت (Wide Dynamic Range (WDR چیست ؟

ممکن است برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که پس از نصب دوربین مداربسته در محیط با تضاد نوری بسیار تصویر تاریک شده باشد.به طور مثال در برخی از پارکینگ ها،محیط داخل پارکینگ کم نور و ورودی بسیار پرنور است.و یا در برخی لابی ها،رستوران ها و …به طور کل مجموعه هایی که دارای تضاد نوری زیادی هستند.در چنین شرایطی شاتر دوربین قدرت تشخیص نور را از دست میدهد و میان تاریکی و روشنایی میماند و در نتیجه تصویر دوربینی که در محیط کم نور نصب شده است تاریک میشود.

 

WDR یا دامنه دینامیکی بالا در مورد دوربین هایی مورد استفاده قرار می گیرد که بازه دینامیکی بیشتری نسبت به دوربین های عادی دارند. اختلاف سطح نور در محیط های مختلف یکی از مشکلات اصلی دوربین ها است. این مشکل زمانی ایجاد می شود که یک منبع نور قوی (مانند نور خورشید) در یک محیط نسبتا تاریک وجود دارد. وجود منبع نور باعث خواهد شد دیافراگم دوربین بسته شود و قسمت های کم نور تر به صورت کاملا تاریک به نمایش در بیایند. برای رفع این مشکل از دو مکانیزم مختلف BLC و WDR استفاده می شود. در مکانیزم WDR دوربین به دو چیپ CCD سرعت بالا و سرعت پایین مجهز شده است. در ابتدا CCD سرعت پایین (با مدت زمان نوردهی زیاد) و سپس CCD سرعت بالا (با مدت زمان نوردهی کم) تصویر را پیمایش می کنند. پس از آن دو تصویر بدست آمده از این دو حسگر با هم ترکیب می شوند و تصویر نهایی را تولید می کنند که نور مناسبی هم در نقاط هم نور و هم در نقاط پر نور دارد.

DWDR چیست؟

قابلیت دیگری در دوربین مداربسته با نام DWDR وجود دارد که مخفف عبارت Digital Wide Dynamic Range است. DWDR شکل دیجیتالی قابلیت WDR است. در این روش، تصاویر با استفاده از نرم افزار پردازش می شوند در حالی که در قابلیت WDR بالنس نور در تصویر به کمک دو چیپ پردازنده انجام می شود. DWDR تاثیر ناچیزی در کیفیت تصویر دارد و به هیچ وجه قابل مقایسه با WDR نیست.

قابلیت (Highlight Compensation (HLC چیست ؟

این قابلیت در دوربین های مدار بسته دید در شب و پلاک خوان دارای اهمیت فراوانیست، در این مکانیزم کله های قوی نور که بیشتر در معرض دید تصویر هستند مثل چراغ های اتومبیل را کاهش داده و تصویری با کیفیت بیشتر را نشان داده . بطور مثال هنگامیکه پلاک ماشین در اثر نور زیاد مشخص نباشد نور چراغ ها را کاهش داده تا پلاک بصورت واضح و خوانا باشد.این ویژگی فقط در دوربین مدار بسته پلاک خوان موجود نیست بلکه در دوربینهای غیرتخصصی پلاک خوانی هم با این قابلیت برخورد خواهید کرد.

حتما تا کنون با این مسئله که در پاکینگ هایی که جهت دریافت شماره پلاک خودرو توسط دوربین های مداربسته از آن عکس برداری میکنند رو به رو شده اید، در برخی موارد از شما می خواهد که چراغ های اتومبیل را خاموش کنید. دلیل این امر این است که با روشن بودن چراغ خودرو، افزایش نور محیط سبب مخدوش شدن تصویر و گاها ناخوانا شدن پلاک اتومبیل می شود. این معضل در تاریکی شب و روشن شدن چراغ ها برای دوربین هایی که از تکنولوژی HLC محرومند اتفاق می افتد.

HLC که کوتاه شده عبارت Highlight Compensation است مکانیزیمی مشابه BLC دارد از HLC برای بهبود نور در محیط هایی که میزان اختلاف سطح نور بالایی در نقاط مختلف وجود دارد استفاده می شود. HLC به صورت الکترونیکی منبع نور را کمتر کرده و با بازتر کردن دیافراگم دوربین سبب دریافت تصاویر بهتر از نقاط کم نورتر می شود. از این مکانیسم معمولا برای جبران مشکلات به وجود آمده در تصویر دوربین های مداربسته در مواجه شدن با منابع نور غیر طبیعی مانند لامپ یا چراغ خودرو کاربرد دارد.

قابلیت Backlight Compensation) BLC) چیست ؟

قابلیت BLC در دوربین مداربسته یا (back light compensation) به معنای “جبرانساز نور پس زمینه” است. قابلیت BLC در دوربین مدار بسته یک مکانیزم دیجیتال و ساده برای بهبود تصویر در شرایط خاص نوری است. برای آشنایی بیشتر با قابلیت BLC و تفاوت آن با WDR و HLC ادامه مطلب را دنبال کنید.

BLC به چه دردی می خورد؟

زمانی که اختلاف سطح نور در یک محیط زیاد است دوربین نمی تواند دو سطح نوری متفاوت را به صورت همزمان نشان دهد. مثلا در یک اتاق تاریک با پنجره ای پر نور وقتی دوربین به سمت پنجره قرار می گیرد. داخل کاملا تاریک و سیاه نمایش داده می شود. برای رفع این مشکل می توان بازه داینامیک دوربین را افزایش دارد، اما این کار پر هزینه است. برای رفع این مشکل از یک روش بسیار ساده تر استفاده می شود.

مکانیزم BLC نور بیرونی محیط را در نظر نمی گیرد و دیافراگم را برای دیدن محیط تاریک بازتر می کند. با این کار البته محیط پرنور کاملا اشباع می شود (به صورت کاملا سفید در می آید). اما تصویر در محیط تاریک به مراتب بهتر می شود. با استفاده از این روش ساده بدون نیاز به افزایش بازه داینامیک، مشکل تفاوت سطح نور حل می شود. قابلیت BLC در دوربین مداربسته برای استفاده در شرایطی کاربرد دارد که محیط بیرونی برای شما اهمیتی نداشته باشد و فقط بخواهید محیط تاریک داخلی را تصویربرداری کنید. در صورتی که بخواهید هر دو محیط را با کیفیت خوب داشته باشید باید از مکانیزم WDR استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *