دستگاه DVR که در بازار دوربین مداربسته وارد می شوند دارای قابلیت های متنوع و متفاوتی می باشند. برخی از این قابلیت ها در قالب نرم افزار و برخی در قالب سخت افزار می باشند. در بخش سخت افزاری تفاوت دستگاه های DVR در پورت های ورودی و خروجی آنها می باشد
لغت DVR برگرفته از عبارت Digital Video Recorder می باشد و دستگاهی است که برای ضبط تصاویر دوربین مداربسته به کار می رود. این دستگاه با توجه به نیاز کاربران با تعداد پورتهای تصویر متفاوت تولید و به بازار عرضه می گردد.
در این مقاله سعی می شود با این دستگاه و پورتهای ورودی و خروجی آن بطور کامل آشنا شویم:
۱- پورت های ورودی تصویر: این پورت ها جهت اتصال کابل تصویر دوربین مداربسته می باشند. پورت های روی دستگاه همان مادگی BNC هستند که کابلها توسط نری BNC به آنها متصل می شوند.
تعداد این پورت ها همان کانال های دستگاه هستند که حداقل چهار عدد می باشند. یعنی یک DVR چهار کانال قابلیت اتصال چهار دوربین مداربسته را دارد.
۲- پورت های ورودی صدا: این پورت ها جهت اتصال میکروفن و دریافت صدا بر روی تصاویر دوربین مداربسته می باشد. دقت داشته باشید که در یک دستگاه DVR لزوماً به تعداد ورودی های صدا به تعداد ورودی های تصویر یا همان کانال های تصویر نیست. به عنوان مثال یک دستگاه ۱۶ کانال لزوماً ۱۶ صدا نیست.
۳- پورت های خروجی تصویر آنالوگ (Video Out): با استفاده از کابل تصویر RG59 و BNC می توان تصاویر دستگاه DVR را بر روی تلویزیون هایی که دارای پورت AV هستند، مشاهده کرد.
۴- پورت های خروجی صدا (Audio Out): این پورت ها معمولاً محل اتصال بلندگو و یا اسپیکر می باشند. با استفاده از فیش AV می توان دستگاه را به اسپیکر متصل کرد.
۵- پورت شبکه: با استفاده از کابل شبکه می توان دستگاه DVR را به شبکه داخلی خود متصل کرد و تصاویر دوربین مداربسته را بر روی کامپیوترهای موجود در شبکه مشاهده نمود. همچنین جهت انجام عملیات انتقال تصویر از طریق P2P و یا IP بایستی از این پورت استفاده نمایید.
۶- پورت USB: این پورت ها جهت اتصال دستگاه های USB مانند Mouse و یا اتصال USB Disk یا همان فلش جهت تهیه Back Up به کار می رود.
۷- پورت HDMI: از این پورت جهت اتصال دستگاه DVR به مانیتور یا تلویزیون برای مشاهده تصاویر و دریافت صدا هر دو بر روی یک کابل استفاده می شود.
۸- پورت VGA: این پورت نیز جهت اتصال دستگاه DVR به مانیتور استفاده می شود. در تلویزیون های نسل جدید نیز این پورت وجود دارد و می توانید DVR خود را به آنها نیز متصل نمایید.
۹- پورت RS232: این پورت که دارای دو قطب مثبت و منفی است، در برخی دستگاه ها وجود دارد که نوعی خروجی از نوع com است و در گذشته برای متصل کردن و کنترل دوربین مداربسته Speed Dome و یا دوربین های موتورایز از این پورت استفاده می شد. با استفاده از این پورت می توانید دوربین های گردان را به حرکت در آورید.
۱۰- پورت های ورودی و خروجی Alarm: وظیفه این پورت ها در دستگاه DVR این است که یک بروز یک اتفاق را بر روی Alarm خروجی بتوانید دریافت کنید. اطلاع رسانی یک Alarm خارجی با استفاده از این پورت صورت می پذیرد.
۱۱- ورودی برق به DVR: آداپتور دستگاه جهت روشن کردن آن به این پورت متصل می گردد. در هنگام متصل کردن برق به دستگاه خود حتماً به ولتاژ مورد نیاز DVR برای روشن شدن توجه داشته باشید. (۱۲ ولت یا ۲۴ ولت و …) عدم توجه به مقدار ولتاژ ورودی ممکن است جهت آسیب رسیدن به دستگاه شود.
۱۲- کلید روشن و خاموش: با استفاده از این کلید بدون قطع منبع تغذیه می توانید دستگاه خود را خاموش و یا روشن نمایید. در برخی از دستگاههای DVR ممکن است این کلید وجود نداشته باشد و مستقیما از طریق قطع و وصل کردن منبع تغذیه خاموش و روشن شوند.
در برخی از دستگاهها ممکن است پورت های بیشتری وجود داشته باشد که صرفاً عمومیت نداشته و شرکت های تولید کننده آنها را به عنوان امکاناتی بیشتر در اختیار کاربران خود قرار می دهند.
پورت ESATA: این پروت که همان پورت External SATA می باشد جهت اتصال دستگاه های ذخیره سازی خارجی مانند External Hard Disk به کار می رود.
پورت خروجی Spot Out: این پورت نیز جزو آن دسته از پورت های خاص تصویر است که در تمام دستگاه ها وجود ندارد. خروجی این پورت دارای محدودیت استفاده می باشد و در خروجی تصاویری که از این پورت می گیرید امکان مشاهده و استفاده از منوهای دستگاه DVR خود را نخواهید داشت و تصاویر مورد نظر دوربین مداربسته را با توجه به تنظیمات اعمال شده بر روی آنها مشاهده خواهید کرد.