مقالات

DNS Server چیست؟

سیستم تبدیل اسم به IP و بالعکس در شبکه های کامپیوتری می باشد گه از طریق سرورهای DNS می توان به آدرس های اینترنتی دسترسی داشت. در دنیا سرورهای زیادی جهت انجام این کار وجود دارند که صفحات و سیستم های مورد نظر کاربران اینترنتی را برای آنها در دسترس قرار می دهد.

کلمه DNS مخفف عبارت Doman Name System می باشد که وظیفه تبدیل اسامی دامنه های به IP و بالعکس را دارد که آدرس دامنه های اینترنتی را در دسترس کاربران آنها قرار می دهد. این سرورها از Database های بزرگی تشکیل شده اند که رکوردهای آن متشکل از نام دامنه ها و IP های نظیر آنها می باشند. هنگامیکه شما نام یک دامنه را وارد می کنید و صفحه وب و یا صفحه ایمیل آن را درخواست می کنید و یا هر سرویس دیگری از یک دامنه را درخواست می کنید، طبق رکوردهای موجود در دیتابیس DNS Server ها بر اساس IP موجود آدرس درخواست شما چک شده و صفحه و سرویس مورد نظرتان برای شما نمایش داده می شود.

تعداد سیزده عدد سرور DNS در دنیا وجود دارند که به Root Hints معروف می باشند و مابقی DNS Server ها خود را با این سیزده Root Hints تطبیق می دهند و آدرس های موجود در دیتابیس خود را به روز می کنند.

در نظر داشته باشید تمامی شبکه ها و سایتها در دنیای اینترنت بر اساس آدرس IP کار می کنند ولی چون حفظ IP مربوط به سایتها و شبکه های مختلف بسیار مشکل است، لذا کاربران ترجیح می دهند تا نام وب سایت ها (google.com) به خاطر بسپارند ولی اتفاقی که در پشت صحنه می افتد، ابتدا نام مورد نظر به IP تبدیل شده و سپس بر اساس آن مسیریابی می شود و در نهایت دوباره آدرس IP به اسم تبدیل گشته و برای کاربر نمایش داده می شود.

در سیستم های دوربین مداربسته، هنگامی که بر روی دستگاه DVR و یا NVR خود آدرس DNS Server را برابر با آدرس مودم خود قرار می دهید، در حقیقت به از مودم خود درخواست مسیریابی و بازگشت درخواست های خود را دارید. مودم شما نیز برای خود به DNS Server دیگری می باشد که درخواست های خودش را دارد و به همین ترتیب تمامی DNS Serverهای دنیا اطلاعات خود را به این صورت تکمیل می کنند و در اختیار کاربران قرار می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *