مقالات

لوازم جانبی برای دوربین های مدار بسته

لوازم جانبی

از سرفیش یا کانکتور BNC بری اتصال کابل تصویر (کواکسیال) به دوربین مدار بسته و دستگاه دی وی آر استفاده میشود. از این سرفیش در سیستم های دوربین مدار بسته آنالوگ ، AHD ، HDCVI و HDTVI استفاده میشود.

انواع سرفیش BNC

  • به طور کلی این کانکتور ها به سه صورت تولید میشوند.
  • کانکتور BNC پیچی
  • کانکتور BNC پرسی
  • کانکتور BNC لحیمی

 

نحوه اتصال کانکتور BNC

نحوه اتصال کابل تصویر کواکسیال به کانکتور BNC، یکی از مهمترین نکات نصب یک سیستم مدار بسته می‌باشد که اگر به درستی اتصال برقرار نباشد می‌تواند موجب اتصال کوتاه، قطعی و تضعیف سیگنال بعلت بالا رفتن مقاومت اتصال و قطع و وصل شدن تصویر بر اثر لرزش گردد. در اکثر مواردی که شخص نصاب تمام جزییات نصب را رعایت می‌کند ولی در آخر با مشکل نویز یا قطعی در تصویر مواجه می‌شود، مشکل از اتصال کانکتور BNC است.

BNC ها یک ورودی مغزی دارند که بایستی مغزی کابل کواکسیال به آن وصل شود و یک بدنه فلزی دارند که شیلد کابل باید بر روی آن قرار گیرد و بایستی دقت شود تا حتی یک تار مو از شیلد کابل به مغزی یا ورودی اصلی BNC اتصال پیدا نکند چراکه ممکن است تصویر را به کلی نابود کند. در کل نصب فیش BNC  به سادگی نصب فیش های آنتن تلویزیون می باشد و با یکی دو بار سعی می توان به خوبی آن را یاد گرفت.

بطور کلی هر نوع وصله در کابل‌های کواکسیال، منجر به افت سیگنال می‌شود که بر حسب دسیبل اندازه‌گیری می‌شود. در واقع عدم دقت در اتصال BNC، افت سیگنال را بصورت تصاعدی بالا می‌برد. قالباً اتصال کوتاه شدن‌ها به دلیل برخورد مغزی کابل به سیم شیلد است که هنگام جا زدن در داخل کانکتور خمیده شده و منجر به اتصال به بدنه می‌شود. علاوه بر این استفاده از کابل یا کانکتور غیراستاندارد موجب می‌شود که مغزی حتی بعد از پرس کردن BNC محکم نشده و باز از آن بیرون بیاید.

اتصال نوع لحیمی‌کمی‌زمانبر است، به همین دلیل اکثر نصاب‌ها زحمت لحیم کاری به خود نمیدهند! ولی در صورت اتصال صحیح، تحمل وزن بیشتری را دارد.از آنجا که اتصال لحیمی‌ نیاز به کمی‌ تجربه دارد، همچنین نیازمند هویه است و در خیلی از جاها دسترسی به هویه و برق مقدر نیست (مثل کار در ارتفاع)، نوع دیگری از BNC‌ها بنام «پرسی» تولید شدند و به سرعت جای خود را در بازار باز کردند. در این نوع BNC ،مغزی و رینگ از طریق یک آچار مخصوص پرس می‌شود‌ به همین دلیل سرعت کار افزایش پیدا می‌کند.

افزایش تقاضا و تلاش شبانه روزی! تولیدکنندگان چینی در پایین آوردن قیمت و عرضه BNCهای نامرغوب به بازار، باعث بروز مشکلات زیادی در سیستم‌های مداربسته شد. مشکلاتی از قبیل :

  • شل شدن و جدا شدن کانکتور BNC بر اثر کشش و تکان
  • قفل نشدن کامل مغزی BNC در داخل کانکتور. که منجر به بیرون آمدن یا فرو رفتن بیش از حد مغزی در کانکتور می‌شود.
  • معمولا  روی خود کانکتور مشخصاتی چاپ نمی‌شود و در صورت عدم شناخت علمی‌ یا تجربی، مجبورید به فروشنده اعتماد نمایید!
  • برای کاربردهایی که «لرزش» یک پارامتر مهم است (سیستم‌های پرتابل یا دوربین‌هایی که بر روی وسایل درحال حرکت نصب شده اند)، به جای کانکتور BNC از کانکتورهای TNC استفاده می‌شود.
  • این کانکتور کاملا شبیه نوع BNC است با این تفاوت که اتصال کانکتور‌ها به «برل» (رابط دو کانکتور) به صورت پیچی می‌باشد که اتصال محکم‌تری را ایجاد می‌کند.
  • انواع دیگری از این نوع فیش وجود دارد که معروف ترین آنها BNC به AV نام دارد که برای اتصال مستقیم به ورودی‌های ویدئویی کاربرد دارد.

معرفی و آشنایی با انواع هارد دیسک

هارد دیسک  قطعه ای است که تمامی اطلاعات بر روی آن ثبت می شود و حکم حافظه بلند مدت برای کامپیوتر را بازی می کند. بدین صورت که این اطلاعات همیشه در حافظه آن باقی می ماند. البته در صورتی که نقص فنی ای برای آن رخ ندهد حفظ این اطلاعات تضمین شده است. این ابزار ذخیره سازی اطلاعات در دو مدل هارد داخلی Internal و هارد خارجی External  وجود دارند که هر کدام دارای ظرفیت ذخیره سازی وابعاد های متفاوت می باشند. در گذشته حجم حافظه های ذخیره سازی بسیار محدود تر از نسخه های امروزی بود اما با گذر زمان به پیشرفتی رسید که هم از لحاظ حجم حافظه افزایش یافت و هم اندازه آن کوچک تر و قابل حمل شد.

هارد دیسک ها از یک نوار گردان که با یک لایه مواد مغناطیسی پوشانده شده برای ذخیره ی اطلاعات استفاده می کنند. این صفحات برای کار کردن به سرعت بالایی از چرخش دارند تا اطلاعات آن ها توسط سیستم به راحتی خوانده یا نوشته شود. پس باید هنگام خرید به پارامتر PRM یا دور بر دقیقه آن توجه داشت که غالبا آن هایی که سرو صدای کمتری در کنار سرعت چرخش بیشتر تولید می کنند در اولویت قرار خواهند گرفت.

معماری داخل هارد

بخش برد منطقی

این بخش وظیفه کنترل بخش مکانیکی  هارد را بر عهده دارد و به نوعی cpu هارد به حساب می آید. همچنین کنترل ورود و خروج داده و … نیز بر عهده آن است. این بخش محل اتصال کابل دیتا از نوع SATA و کابل برق نیز می باشد.

بخش مکانیکی

این بخش شامل دیسک گردان می باشد که مهمترین بخش یک هارد است. زیرا اطلاعات روی این دیسک ها ذخیره میشه و مسلما هرچه تعداد آن ها زیادتر باشد ظرفیت هارد هم بیشتر می شود. این دیسک ها توسط یک موتور کوچک چرخانده می شوند.

یکی دیگر از اجزای این بخش بازوی حرکتی است که وظیفه آن خواندن اطلاعات است و توسط هد روی دیسک گردان حرکت میکند تا هد بتواند به بخش ها مختلف دیسک دسترسی داشته باشه.

دیگر قسمت های بخش مکانیکی هارد دیسک ها:

  • هد :خواندن و نوشتن اطلاعات از روی دیسک گردان
  • موتور هارد: این موتور وظیفه ی چرخاندن دیسک های گردان را دارد
  • فیلتر هوا : تمیز کردن هوای داخل هارد
  • کنترل کننده : این بخش بازوی حرکتی را کنترل میکند تا به کل پلتر دسترسی داشته باشد

قسمت های داخلی هارد :

هارد دیسک در درون خود قسمت های مختلفی دارد که به کمک هم عملیات ذخیره سازی اطلاعات را انجام می دهند. طبق عکس بالا به توصیف کوتاه هر بخش می پردازیم :

  1. قسمت Actuator : این قسمت کنترل کننده مرکزی است و قسمت های مختلف هارد را کنترل می کند
  2. قسمت Head Arm :این بازوی مکانیکی وظیفه دارد تا Head را به نقطه مورد نظر برساند
  3. سر خواندن و نوشتن ( Head): کار این قسمت خواندن و نوشتن داده‌ها به صورت ۰ و ۱ باینری بر روی قسمت‌های بسیار ریز موجود در Platter است.
  4. Platter (دیسک): وظیفه این صفحات، حفظ داده‌ها (به صورت مغناطیسی صفر و یک) در قسمت‌های بسیار ریز است. معمولا در هر هارد دیسک بیش از یک platter  وجود دارد.
  5. موتور چرخان دیسک‌ها :وظیفه این قسمت فقط چرخاندن Platter هاست. به این ترتیب قسمت Head می‌تواند داده‌ها را بر روی نقاط مختلف صفحات مغناطیسی بخواند یا بنویسد.

طرز کار هارد دیسک :

دستورها همراه با داده‌های ارسالی یا دریافتی از هارد دیسک، توسط Disk Controller (کنترل کننده دیسک) تفسیر می‌شوند. این بدین معناست که هارد دیسک می‌فهمد که طبق دستور داده شده، مکان داده مورد نظر در کجا قرار داشته و طبق آن عمل خواندن یا نوشتن شروع می‌شود. زمانی که سیستم عامل یا یکی از قطعات سخت افزاری نیاز به ذخیره کردن داده یا دریافت آن داده‌ها را دارند، دیسک کنترلر وارد عمل می‌شود و دستور مورد نظر را برای Actuator ارسال می‌کند.

حال وظیفه قسمت Actuator این است که Head Arm را به قسمت‌های مختلف Platter هدایت کند. زیرا ممکن است داده‌های یک فایل در مکان‌های مختلفی بر روی Platter ها ذخیره شوند، بنابراین Head Arm  امکان دارد بین قسمت‌های مختلف پلاتر جابجا شود. قسمت Head وظیفه دارد تا با توجه به دستور داده شده (خواندن یا نوشتن داده) کار خود را بر روی سکتور فیزیکی مورد نظر انجام دهد. درصورتی که دیسک کنترلر دستور خواندن نوشته را داده باشد، در این صورت Head موظف است تا داده‌های مغناطیسی صفر و یک را بر روی قسمت‌های مختلف Platter بخواند و آن را به Actuator بفرستد.

اگر دیسک کنترلر داده‌ای را برای ذخیره کردن به هارد دیسک بفرستد، در این صورت Actuator وظیفه دارد داده‌ها را یکی یکی به Head ارسال کند تا قسمت Head این داده‌ها را به صورت صفر و یک در فضا های ذخیره سازی Platter ذخیره کند. ذخیره این گونه است که هد نوشتن، مکان‌های داده موجود روی پلاتر را طبق دستور صفر یا یک بودن، تغییر قطب می‌دهد.

SSD و HDD

HDD: این عبارت مخفف کلمه HARD DISK DRIVE است و حدود ۶۰ سال قدمت دارد. یکی از امتیازات این نوع هارد سخت این است که می تواند حجم زیادی را ذخیره کند در حالی که قیمت پایین تری نسبت به SDD  ها دارد.

SDD: این کلمه مخفف شده Solid State Drive است که به معنای دیسک حالت جامد می باشد. این دیسک ها معمولا ظرفیت پایین تری نسبت به hdd  ها دارند اما به دلایلی مانند بالا تر بودن سرعت بالا تر باز کردن فایل ها ، ایمن بودن در مقابل اثرات مغناطیسی ، بدون صدا بودن ، مقاوم بودن در برابر لرزش و ضربه و… قیمت بالا تری دارند. مقایسه کلی این دو نوع دیسک در عکس زیر قابل مشاهده است.

دسته بندی HDD ها

هارد دیسک ها به دو دسته کلی زیر تقسیم می شوند :

  • SATA Hard Disk
  • IDE Hard Disk

این دو هارد دیسک که فقط تکنولوژی ساخت و اینترفیس آنها با هم متفاوت است از نظر ظاهری شبیه به یکدیگر بوده و فقط مدل SATA کمی کوچکتر از مدل IDE ساخته می شود. در ادامه به توضیح مختصری از آن می پردازیم:

SATA Hard DISK

این نوع هارد دیسک از سیستم انتقال اطلاعات سری استفاده می کند. رابط های هارد ساتا برای اتصال درایوهای نوری و حافظه ها و انتقال اطلاعات بین آنها کاملا مناسب است. این رابط به مراتب سریعتر از نوع موازی یا همان ATA است. سه نسخه مختلف از ساتا با نامهای SATA1 و SATA2 و SATA3  وجود دارند. این نسخه ها فقط در سرعت با یکدیگر اختلاف دارند که SATA3 طبق بررسی های به دست آمده سرعتی معدل ۶۰۰ مگابایت برثانیه دارد که در مقایسه با ساتا نسخه ۱، چهار برابر بیشتر است.

IDE Hard Disk

 

IDE مخفف عبارت Integrated Drive Electronics است و اشاره به سبک انتقال اطلاعات از طریق کابل و رابط آن دارد. هارد دیسک های IDE همانطور که مشاهده می کنید با کابلهای ۴۰-۸۰ سیم و کانکتورهای پهن شناخته می شوند. این نوع حافظه که سالهای زیادی به عنوان مطرح ترین و پرمصرف ترین در بین کاربران بوده ، امروزه به دلیل شکست خوردن در رقابتِ سرعت از رقیب خود ، از بازار کنار گذاشته شده است.

مصرف کمتر برق ، سرعت بالاتر، حجم کمتر و به طور کلی کارامدی بیشتر از مزیتهای هارد دیسک های SATA نسبت به IDE می باشد.

هارد اکسترنال و هارد اینترنال

هارد دیسک اینترنال Internal HDD

هارد دیسک های اینترنال همانطور که از نامش بر می آید به درون کامپیوتر تعلق دارد و جایگاه آن ثابت است. شما می توانید هارد خود کامپیوتر خود را جدا کنید و در کامپیوتر دیگری وصل کنید اما جداسازی مکرر آن ممکن است به آن اسیب بزند و و برای جابجایی مداوم ساخته نشده است. ضمن اینکه در طی این روند با مشکلات زیادی نیز روبرو می شوید.

هارد دیسک اکسترنال External HDD

برای رفع مشکل غیر قابل جابجا بودن هارد های اینترنال،هارد های اکسترنال راه حل شدند. این هارد ها قابل حمل بوده و برای استفاده دائمی بدون مشکل جا به جایی طراحی شده اند. بخش داخلی هارد های اکسترنال دقیقا از نوعه اینترنال میباشد فقط بزرگترین فرق این دو در تفاوت نوع کابل متصل کننده میباشد که در اینترنال ها فقط مختص به خود کامپیوتر است اما در اینترنال ها قابلیت اتصال به هرچیزی که دارای ورودی USB میباشد را دارد.هارد دیسک های اکسترنال به دو مدل تقسیم می شوند :

  • رو میزی
  • پاسپورتی

هارد دیسک رومیزی یا هارد دیسک دسکتاپی ، علاوه بر کابل USB که به برای انتقال داده به دستگاه وصل می شود، دارای یک آداپتور برق نیز می باشد که وظیفه آن تامین برق مورد نیاز هارد است. این محصول برای کسانی که نیاز به جا به جایی هارد اکسترنال خود را ندارند گزینه مناسبی می باشد و حافظه ذخیره سازی بسیار مطمئنی است.

هارد دیسک پاسپورتی همانطور که از نامش پیداست ظاهری مانند یک پاسپورت کوچک دارد وتنها با یک USB به دستگاه مورد نظرتان وصل می شود. وجه تمایز آن قابل حمل بودن و سبک بودن آن است. این محصول برای کسانی که نیاز به جابجایی دائم هارد خود دارند توصیه می شود .

تفاوت ها و شباهت ها

این دو مدل هارد از لحاظ عملکرد و ساختار کلی مانند همدیگر عمل می کنند اما تنها تفاوت آن ها ظاهر آن هاست.

جایگاه هارد اینترنال درون کیس کامپیوتر است اما هارد اکسترنال درون باکس یا جعبه مخصوص به خود که اصطلاحا به آن Enclosureمی گویند نگهداری می شود. این جعبه ضمن حفاظت فیزیکی از هارد درایو شما ، دارای رابط های سخت افزاری USB یا Firewire  می باشد که بر روی انها تعبیه شده اند. همچنین قیمت هارد اکسترنال به جهت این ویژگی های متمایز کننده بالا تر می باشد.

اگر چه هارد های اکسترنال می تواند کاربردی تر باشد و می توان گفت که عملکرد کاملا مشابه با هارد داخلی کامپیوتر را دارد اما اشکال آن پایین تر بودن سرعتش از هارد های اینترنال است

اجزای اصلی دوربین تحت شبکه

دوربین مداربسته شبکه: وظیفه تصویر برداری یا تولید تصاویر دیجیتال را برعهده دارد.

دستگاه ضبط ویدئویی تحت شبکه: سرور مرکزی سامانه دوربین مداربسته است و تصاویر را دریافت کرده، ضبط می‌کند یا نمایش می‌دهد.

  1. هارد دیسک: داخل دستگاه NVR نصب شده و وظیفه ضبط تصاویر را بر عهده دارد. میزان ضبط NVR به اندازه ظرفیت هارد آن وابسته است.
  2. منبع تغذیه دوربین‌ها: ولتاژ برق شهر را به ۱۲ ولت تغییر می‌دهد تا امکان تغذیه دوربین‌ها فراهم شود.
  3. سوییچ شبکه: سوئیچ شبکه برای پیاده‌سازی شبکه‌ای از دوربین‌های مداربسته که دست کم ۲ دوربین یا بیشتر را شامل می‌شود، یک الزام می‌باشد. سوییچ در واقع نقش انشعاب دهنده را در این سامانه بازی می‌کند.
  4. کابل شبکه: وظیفه انتقال اطلاعات بین دوربین‌ها و شبکه را برعهده خواهد داشت نمونه کامل کابل‌های شبکه در وب سایت دوربین شبکه موجود می‌باشد.
  5. کابل برق: وظیفه انتقال برق از منبع تغذیه تا دوربین را برعهده دارد. در صورتی که دوربین‌ها به صورت POE (برق در بستر شبکه) در این روش تغذیه شوند نیازی به استفاده از کابل برق نخواهد بود و کابل شبکه موجود نقش انتقال دهنده برق را نیز ایفا خواهد نمود.
  6. اتصالات شبکه: ملزومات مورد نیاز برای اتصال کابل‌ها به تجهیزات مانند سوکت شبکه.

 

نکات دوربین تحت شبکه

عموماً در هنگام خرید یک دوربین تحت شبکه باید به موارد زیر دقت کرد:

  • رزولوشن دوربین
  • پهنای باند
  • لنز دوربین
  • فرمت فشرده سازی
  • نرخ فریم ریت
  • پشتیبانی از POE
  • پشتیبانی از SD CARD

معرفی انواع Rack یا رک شبکه های کامپیوتری در سخت افزار

 معرفی انواع Rack یا رک شبکه های کامپیوتری Wall Mount Rack یا رک های دیواری

تجهیزات استاندارد شبکه  را می توان درون رک ها قرار داد . رک های دیواری معمولا دارای ارتفاع های ۵ ، ۶ ، ۷ ، ۹ یونیت هستند . یونیت واحد سنجش ارتفاع رک است و معادل ۵/۴۳ میلیومتر می باشد . عمق این رک ها نیز متفاوت است . عمق آنها می تواند ۳۵ ، ۴۵ یا ۶۰ سانتیمتر باشد . کید رک برای قرار گیری سوئیچ های کوچک غیر رکمونت برروی دیوار استفاده می شود و عمق آن فقط ۲۹ سانتیمتر است . رک های ۹ یونیت از تنوع بیشتری برخوردارند و پنل های بغل برخی از آن ها کاملا باز می شود . و امکان دسترسی به رک را از بغل فراهم می کند . برخی نیز امکان چرخش تا ۱۰۰ درجه را داشته وامکان دسترسی به پشت رک را برا یکاربر فراهم می آورد . نوع مذکور جهت سوئیچ هایی که ماژول پشت دارند استفاده می شود . امکان نصب پاور یونیت های ۳ و ۴ پورت و فن ۱۲ سانتیمتری نیز بر روی رک های دیواری وجود دارد .

Tower Racks یا رک های ایستاده :

رک های ایستاده استاندارد معمولا حهت قرارگیری در مرکز شبکه انتخاب می شوند . در این رکها ، انواع پچ پنل ، سوئیچ ، سرور ، یو پی اس و سایر قطعات رکمونت ۱۹ اینچی را برای مدیریت آسانتر یکجا جمع می نمایند . از بالا و پائین ورودی برای انواع کابل دارند . همچنین از چهار طرف باز می شوند . ارتفاع این رک ها می تواند ۱۶ ، ۲۱ ، ۲۸ ، ۳۶ ، ۴۰ و ۴۴ یونیت باشد . و با عمق های ۶۰ ، ۸۰ ، ۱۰۰ سانتیمتر و بیشتر تولید می شوند . دارای دربهای شیشه ای یا تلقی فریم دار هستند . امکان نصب ۱ تا ۴ فن درون این رک ها وجود دارد و بطور پیش فرض دارای فقط یک فن می باشند . پاور ماژولهای ۸ پورت و ۹ پورت افقی درون این رکها نصب می شود و نسبت به ارتفاع رک می توان پاور ماژولهای عمودی نیز نصب کرد .

کیس رکمونت :

چنانچه مایلید سروری مخصوص نصب در رک داشته باشد می توانید کیس های رکمونت ۳ یونیت یا ۴ یونیت انتخاب کنید . این کیس ها با پاورهای ۴۰۰ وات عرضه می شوند . دارای درب قفل دار و فیلتر جلوگیری از ورود غبار به درون کیس هستند و به علت نوع طراحی حجم کمی از فضای رک را اشغال می کنند . فن نصب شده در درون این کیس فن ۱۲×۱۲ سانتیمتر می باشد .

پچ پنل :
پچ پنل قطعه ای مستطیل شکل است که روی آن به تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد مثلاً ۲۴ پورت ، ۴۸ پورت و …. در هنگام کابل کشی در هر قسمت از ساختمان چندین سوکت شبکه قرار می گیرد که ممکن است فعلاً بلا استفاده باشند و کاربری از طریق آنها به شبکه متصل نباشد اما باید این امکان باشد تا در هنگام افزایش کاربر این سوکت ها را وارد مدار شبکه کرد لذا متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند یعنی تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در یک نقطه که مرکز قرار گیری رک می باشد جمع آوری میکنند و آنها را وارد پچ پنل کرده و شماره گذاری می کنند تا در صورت لزوم هر سوکتی را که میخواهند با یک کابل کوچک شبکه به سوئیچ متصل کنند.

طبقه ثابت رک :

طبقه های ثابت رک به سه نوع یک یونیت ، ۲ یونیت و تخت تقسیم می شوند . طبقه های یک یونیت که فقط در جلو رک پیچ می شوند برای قرارگیری تجهیزات سبک در رک استفاده می شوند و طبقه های ۲ یوینت برای تجهیزات با وزن متوسط . بر روی طبقه های تخت ثابت که چهار طرف رک پیچ می شوند می توان وزن های سنگینی مثل سرورهای تاور ، مونیتور ، یو پی اس و… قرار داد . طبقه های ثابت تخت نسبت به نوع رک دارای عمق های ۶۰ ، ۸۰ و ۱۰۰ سانتیمتری هستند .

طبقه متحرک رک :

جهت قرارگیری کی برد و موس درون رک کاربرد دارد . هنگامی که درب رک را باز می کنید بصورت کشویی جلو می آید و با قرارگرفتن صندلی در زیر آن سرپرست شبکه می توان مانند یک میز از آن استفاده کند . متناسب با نوع رک با کشوهای متفاوت ۶۰ ، ۸۰ و ۱۰۰ سانتیمتری ارائه می شود .

فریم مونیتور :

در جلو مونیتور روی آدابتورهای جلو رک نصب می شود و مونیتور را با سایر تجهیزات درون رک هماهنگ می کند . برای مونیتورهای ۱۴ ، ۱۵ و ۱۷ اینچ مناسب می باشد .

حرارت سنج دیجیتالی :

حرارت سنج های دمای رک را مرتبا اندازه گیری نموده و بر روی نشانگر های دیجیتالی خود نمایش می دهند . این حرارت سنج ها دارای حافظه بوده و در صورت رسیدن دما به مقداری که سرپرست شبکه تعیین می کند فن های رک را روشن مینمایند . در دو نوع ایرانی با اندازه ۲ یونیت و خارجی با اندازه یک یونیت ارائه می شود . بطور معمول در بالاترین قسمت رک نصب می شود

ترمینال پاور یا پاور ماژول:
دستگاه های نصب شده درون رک نیاز به انرژی الکتریسیته دارند . عمل توزیع برق در رک توسط ترمینال پاور انجام می شود و تنها کابل برقی که از رک خارج می شود کابل ترمینال پاور است . این ترمینال پاورها دارای ارت هستند که بهتر است سیم ارت آن حتما به زمین الکتریکی وصل شود . پریزهای بکار رفته درون آن طرح لگراند فرانسه می باشد و دارای کیفیت قابل قبولی است. انواع ۳ پورت و ۴ پورت آن برای رک های دیواری و ۸ پورت و ۹ پورت آن برای رکهای ایستاده بکار می رود . پاورهای ۸ پورتی دارای کلید نئون دار جهت روشن و خاموش کردن فن رک هستند . انواع ایستاده آن هم با پورت های بیشتر موجود است که به نسبت ارتفاع رک می توان آنرا بکار گرفت .

 

بلانک پنل :
صفحه های محافظی می باشند که به جهت جلوگیری از دسترسی به تجهیزات حساس نصب شده در داخل رک جهت ایمنی بیشتر در جلوی آن نصب می گردند . این بلانک پنل ها در انواع ۱ ، ۲ ، ۳ و ۴ یونیت عرضه می شوند .

فن رک :

فن ۱۲×۱۲ سانتیمتر که با ولتاژ ۲۲۰ ولت کار میکند و در قسمت فوقانی رک ها نصب می شود . دو نوع بوشی با کیفیت پایین تر و عمر کوتاه تر و بلبرینگی با دوام بیشتر و قیمت بالاتر در بازار وجود دارد . بدنه این فن ها می تواند پلاستیک و یا فلزی باشد . اگر فن را با دست بچرخانید چنانچه مدت زیادی بچرخد و بعد از حرکت باز ایستد برینگی و در غیر این صورت بوشی می باشد . همچنین پروانه فن بلبرینگی را چنانچه به داخل فن فشار دهید با حرکت ارتجاعی به عقب باز می گردد .

قفل ریتال :
بر روی درب رک های ایستاده نصب می شود . شیشه رک برای این منظور باید در محل قفل برش خاصی بخورد . در مجموع قفل های محکم و با کیفیتی است و بسیار بهتر از قفل های شیشه ای معمولی عمل می کند.

پیچ و مهره رک :
این پیچ و مهره ها و واشرها از نوع آبکاری گالوانیزه می باشند که کیفیت پوشش آنها با آزمایشات Salt S تست و کنترل می گردد و در هر بسته ۵۰ سری کامل از این پیچ مهره ها وجود دارد . مهره های مذکور درون شکاف آدابتور های رک در محل دلخواه قرار می گیرند و نیاز به نگهداشته شدن توسط آچار هنگام بستن پیچ ندارند . واشرهای پلاستیکی سفید که زیر پیچ ها قرار می گیرند زیبایی خاصی به نمای رک می بخشند

چرخ رک :

در هر رک ایستاده ۴ چرخ برای جابجایی و حرکت راحت تر می توان نصب کرد . چرخ های جلو معمولا دارای استوپ نگه دارنده برای ثابت کردن رک در محل نهایی هستند . این چرخها در ۳ سایز کوچک ، متوسط و بزر گ عرضه می شوند .

لایت پنل :

لامپ فلورسنت که در بالای رک جهت روشنایی داخل رک نصب می شود . در هنگام قطع برق توسط UPS درون رک روشن می شود و کمک بزرگی برای سرپرست شبکه محسوب می گردد . این لایت پنل ها یک یونیت فضا اشغال نموده و دارای کلید روشن و خاموش بر روی خود هستند .

پنل LCD :

با این پنل بازشو می توان موس ، مونیتور و کی برد را فقط با صرف فضای ۲ یونیت درون رک قرار داد.دارای لولای آبکاری شده خارجی و در مجموع ظاهری بسیار شیک به رک می بخشد . مونیتور LCDآن ساخت LG می باشد . در صورت استفاده از این پنل نیازی به طبقه متحرک نمی باشد . نوع دیگری از آن دارای کی برد و موس تاچ پد می باشد .

کمربند کابل :
کمربند پلاستیک کابل جهت بافتن کابل ها و یا آرایش رک ها بکار می رود . در کل استفاده فراوانی دارد . همچنین برای مهار کابل ها در کانال ها و تراکینگها از آن استفاده می شود . نوع دیگری از آن کمربند پارچه ای چسب دار با قابیلت باز و بست شدن می باشد که برای دسته سیم های بزرگتر کاربرد دارد .

کانال پلاستیکی :

برای نصب کابل ها در ساختمان های ساخته شده آنها را از درون داکت یا کانال های پلاستیکی عبور می دهند . به این شکل که راه هایی را برای عبور کابل توسط این کانال ها ایجاد نموده و همه کابل ها را از رک تا پریز شبکه از درون این گذرگاهها عبور می دهند . این کانال ها در اندازه های ۲ ، ۵/۲ ، ۳ ، ۴ ، ۵ ، ۶ و ۹ سانتیمتر عرضه می شوند . طول همه آنها ۲ متر است که اصطلاحا شاخه نامیده می شود .

تراکینگ فلزی :

جهت پیاده سازی یک سیستم کابل کشی استاندارد می توان از تراکینگ های فلزی استفاده کرد این تراکینگ ها اطراف اتاقها با فاصله مشخص از زمین نصب می شوند و انواع خطوط تلفن ، شبکه ، برق اضطراری ، برق شهری و … درون آنها انتقال داده می شود . انواع پریزهای ( فیس پلیت ) را می توان بر روی این تراکینگ ها نصب کرد . از دیگر خواص آن : ضد نویز بودن ، سادگی نصب و افزایش و جابجایی ساده پورتها و تحمل وزن زیاد کابل ها می باشد .

باکس یا جعبه تقسیم

در سیستم‌های نصب و سیم کشی دوربین مدار بسته از باکس یا جعبه تقسیم‌های روی کار پلاستیکی یا فلزی برای پوشش و جای گذاری آداپتور و فیش و اتصالات داخل این جعبه استفاده میشود.

گاهی مجبور می‌شوید آداپتور دوربین مدار بسته را در کنار دوربین مدار بسته قرار دهید، اما آزاد بودن آداپتور و کانکتور‌ها باعث در معرض بودن نور خورشید و باراش باران و پوسیدگی خواهد بود در نهایت افت کیفیت تصویر دوربین مدار بسته و ایجاد نویز را به همراه خواهد داشت؛ بنابراین بسته به محیطی که دارید و تعداد آداپتور و سایز آن می‌توانید جعبه تقسیم خود را انتخاب کنید.

 

جعبه تقسیم‌ها در سیستم دوربین مداربسته

انواع جعبه تقسیم از لحاظ بدنه:

 

جعبه تقسیم پلاستیکی: این مدل که بیشترین استفاده را نیز دارند معمولا براحتی و در ابعاد مختلف و با قیمت مناسبی یافت می‌شوند.

جعبه تقسیم فلزی: این مدل‌ها کاربرد‌های صنعتی تری دارند و برای تهیه آن‌ها باید حتما به بازار‌های خاص آن‌ها مراجعه کرد که البته قیمت آن‌ها تقریبا ۴ برابر قیمت مدل پلاستیکی می‌باشد.

 

انواع جعبه تقسیم از لحاظ ابعاد:

این ابعاد در واحد سانتی متر می‌باشد.

  • ابعاد ۱۰ در ۱۰
  • ابعاد ۱۰ در ۱۵
  • ابعاد ۱۵ در ۱۵
  • ابعاد ۲۰ در ۲۵

انواع جعبه تقسیم از لحاظ سوراخ‌های روی آن:

این سایزبندی‌ها بیشتر برای جعبه‌های فلزی مهم می‌باشد چرا که کابلی که به این جعبه‌ها می‌آید معمولا از طریق فلکسی یا لوله فلزی برق می‌آید و باید مطابق با سوراخ باشد

۱۳،۱۶۱۹،۲۱

نصب دوربین روی درب جعبه تقسیم:

بسیار دیده شده که دوربین‌ها بر روی درب جعبه تقسیم‌های پلاستیکی نصب شده است، در ظاهر چنین چیزی زیبا و جالب خواهد بود، اما این را بدانید که در صورت دسترسی دزدان، این دوربین‌ها به سادگی آب خوردن قابل سرقت خواهند بود پس سعی کنید حتما دوربین را پیچ و رول پلاک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *